Henry Hudson 500 Foundation

In 2009 organiseerden wij het water-gala Hoopla on the Hudson, met (toen) Prins Willem Alexander en Prinses Maxima, ontwerper Aziz Bekkaoui, burgemeester Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris Frank Heemskerk en Cees Veerman.

organisatie

Angela Haines, founder/director van HH400 NY en Gert Tetteroo op het dak van hun kantoor op 120 Fifth Avenue.
Voorzitter Patrick Poelmann
Bertrand van Ee, boardmember in 2009, en Gert Tetteroo begroeten Prins Willem Alexander en Prinses Maxima op het door Angela en Gert georganiseerde gala 'Hoopla on the Hudson', 9 september 2009.

Henry Hudson 500, opgericht in 2004 door Franz Houter, Klaas Pater en Gert Tetteroo, is een initiatief van burgers uit Nederland en de Verenigde Staten.

In 2009 was het vierhonderd jaar geleden dat Henry Hudson het anker uitgooide bij Manhattan. Mede op initiatief van onze Stichting werd toen met een reeks evenementen in New York en Amsterdam de eeuwen-oude relaties tussen Nederland en de VS, de spirit van twee wereldsteden, en onze gezamenlijke passie voor vrijheid, openheid, handelsgeest, tolerantie en diversiteit gevierd (klik HIER voor een overzicht van de evenementen van Henry Hudson 400). Die gedeelde kernwaarden zijn onmisbare pijlers onder een bloeiende samenleving, toen en nu.

Het parool in 2009 was: dit is géén eenmalige viering, maar een katalysator voor toekomstige activiteiten die deze bijzondere geschiedenis vieren. Daarom werd de stichting in 2010 omgedoopt van Henry Hudson 400 tot Henry Hudson 500 – die naam kan nog 95 jaar mee – met als missie:

Henry Hudson 500 is een ontdekkingsreis naar een bloeiende samenleving waarin iedereen zijn talenten kan ontwikkelen. De Stichting organiseert projecten, voorstellingen, campagnes en evenementen in het kader van de kernwaarden van de Nederlandse Republiek, (Nieuw) Amsterdam en New York: vrijheid, handelsgeest en diversiteit

Het bestuur inspireert en controleert de directie. Momenteel is het bestuur actief op zoek naar nieuwe leden die door achtergrond of ervaring inhoud kunnen geven aan missie en bereik van de Stichting.

De bestuurssamenstelling per 24 maart 2023

Voorzitter: Patrick Poelmann, tot 1 september 2019 Dijkgraaf Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Penningmeester: vacature
Secretaris: Klaas Pater, reder en collectioneur

Leden:
Felix Guttmann, ondernemer en reder
Dimitri Arpad, Directeur Arpad Advies

Directeur: Gert Tetteroo

Adviseurs van bestuur en directie
Angela Haines, Ondernemer en schrijver
Sarah Cameron Sunde, Regiseur
Aziz Bekkaoui, Designer

Contact: tetterman@gmail.com

Het trans-Atlantische comite van Aanbeveling in 2008 -2009 - met wiens steun wij een aantal bijzondere projecten konden realiseren. Dit comité is na de viering van 2009 ontbonden.
In 2009 hadden wij zowel een Amerikaanse als een Nederlandse Stichting, waardoor wij aan beide kanten van de oceaan konden organiseren en fondsen werven. HH 400 NY is na de viering in 2009 ontbonden, HH 400 A'dam werd omgedoopt tot Henry Hudson 500 en is ook na 2009 zeer actief geweest onder een gewijzigde bestuursamenstelling.