Organisatie

Henry Hudson 500 is een ontdekkingsreis naar een bloeiende samenleving waarin iedereen zijn talenten kan ontwikkelen. De Stichting organiseert projecten, voorstellingen, campagnes en evenementen in het kader van de kernwaarden van de Nederlandse Republiek, (Nieuw) Amsterdam en New York: vrijheid, handelsgeest en diversiteit

De Stichting, opgericht in 2004, is een initiatief van burgers uit Nederland en de Verenigde Staten. In 2009 was het vierhonderd jaar geleden dat Henry Hudson het anker uitgooide bij  Manahatta. Mede op initiatief van onze Stichting werd toen met een reeks evenementen in New York en Amsterdam de eeuwen-oude relaties tussen Nederland en de VS, de spirit van twee wereldsteden, en onze gezamenlijke passie voor handel,cultuur, vrijheid en diversiteit gevierd . Want die gemeenschappelijke kernwaarden, volgens de oprichters van de Stichting onmisbare pijlers onder een bloeiende samenleving, kunnen ons ook in de 21e eeuw op koers houden. (klik hier  voor een overzicht van de evenementen van Henry Hudson 400)

Het parool in 2009 was: dit is géén eenmalige viering, maar een katalysator voor toekomstige activiteiten en samenwerking in het kader van onze kernwaarden:vrijheid, handelsgeest en diversiteit. Daarom werd de stichting in 2010 omgedoopt van Henry Hudson 400 tot Henry Hudson 500 – nog maar 95 jaar te gaan!