Organisatie

Henry Hudson 500, opgericht in 2004, is een initiatief van burgers uit Nederland en de Verenigde Staten.

In 2009 was het vierhonderd jaar geleden dat Henry Hudson het anker uitgooide bij  Manhattan. Mede op initiatief van onze Stichting werd toen met een reeks evenementen in New York en Amsterdam de eeuwen-oude relaties tussen Nederland en de VS, de spirit van twee wereldsteden, en onze gezamenlijke passie voor vrijheid, openheid, handelsgeest, tolerantie en diversiteit gevierd (klik HIER voor een overzicht van de evenementen van Henry Hudson 400). Die gedeelde kernwaarden  zijn onmisbare pijlers onder een bloeiende samenleving, toen en nu.

Het parool in 2009 was: dit is géén eenmalige viering, maar een katalysator voor toekomstige activiteiten die deze bijzondere geschiedenis vieren. Daarom werd de stichting in 2010 omgedoopt van Henry Hudson 400 tot Henry Hudson 500 – die naam kan nog 95 jaar mee –  met als missie:

Henry Hudson 500 is een ontdekkingsreis naar een bloeiende samenleving waarin iedereen zijn talenten kan ontwikkelen. De Stichting organiseert projecten, voorstellingen, campagnes en evenementen in het kader van de kernwaarden van de Nederlandse Republiek, (Nieuw) Amsterdam en New York: vrijheid, handelsgeest en diversiteit